ЩО ПОВ’ЯЗУЄ ГУРТОВОГО З ВІЛКУЛОМ І Ко

У Новомосковському районі Дніпропетровської області проживає такий собі ділок — Ігор Іванович Гуртовий.
 
Родом цей ділок  з міста Новомосковськ, але він колишній голова Новомосковської райдержадміністрації й тому, як то кажуть, «нарішав» собі земельну ділянку прямо в сосновому лісі Новомосковського району й побудував триповерховий будиночок і живе собі крадучи земельку у людей та держави.
 
Але зараз мова про те, як він обливає брудом та вішає ярлики, зокрема, “партія регіонів“.
 
Треба зазначити, що сам пан Гуртовий відношення до “партії регіонів” категорично заперечує, та всім розповідає про те, як він був на Майдані та відстоював помаранчеву революцію, підтримуючи Віктора Ющенка. За це він і отримав посаду голови Новомосковської районної держадміністрації.
 
Зверніть увагу, Гуртового призначив президент Ющенко головою Новомосковської
районної державної адміністрації Дніпропетровської області, не за вміння керувати, не за фаховість, а за те, що він з’їздив на Майдан та в помаранчевому шарфі зробив пару фото. Але це інша історія про яку ми розповімо пізніше.
 
Так ось, пан Гуртовий полюбляє вішати ярлики та розповідати хто регіонал, а хто ні! Про себе він впевнено каже, що він ніколи не підтримував партію регіонів та Януковича.
 
І дійсно, ми та інші не чули про те, щоб він підтримував Януковича, а ось на рахунок партії регіонів та регіоналів, в нас є інформація, що він підтримував та в деяких випадках навіть фінансував представників “партії регіонів”.
 
Наприклад на виборах до Верховної Ради Україні у 2012 році пан Гуртовий підтримував та фінансував скандально відому Вікторію Віталіївну Шилову, яка на той час була депутатом Дніпропетровської обласної ради від “партії регіонів”.
Люди з оточення Вікторії Шилової кажуть, що Олександр Вілкул є кумом Вікторії, на той час Вілкул був губернатором Дніпропетровської області та головою Дніпропетровської обласної організації партії регіонів. Пан Гуртовий це добре знав і допомагав Вікторії Шиловій стати депутатом ВР.
 
Ігоря Гуртового під час передвиборчої кампанії дуже часто бачили в передвиборчому штабі Вікторії Шилової, також Вікторія доволі часто в той же час приїжджала до Гуртового додому — в село Орлівщина Новомосковського району.
 
Також Ігор Іванович не просто фінансував передвиборчу компанію регіоналки Шилової, а й домовлявся про зустрічі з виборцями для неї по Новомосковському району, він на той час вже не був головою Новомосковської райдержадміністрації, але зв’язки мав і допомагав.
 
Вказані нами факти можна перевірити, наприклад запитати у людей, які раніше товаришували з Гуртовим та були свідками цих подій, або просто пошукати за допомогою google.
 
До уваги ще один приклад того, як Гуртовий співпрацював та допомагав представникам партії регіонів. Усім відомо, що у мера Дніпра Бориса Філатова давно напружені відносини з Олександром Вілкулом, так само всім відомо, що у близького друга та партнера Філатова Геннадія Корбана з Вілкулом теж напружені відносини ще з тих часів, коли Вілкул був губернатором Дніпропетровської області та керував обласною партією регіонів.
 
У 2020 році Борис Філатов та Геннадій Корбан очолили політичну партію «Пропозиція» та на виборах у 2020 році його партія брала участь у виборах, а Ігор Гуртовий очолював передвиборчий штаб міської та районної партії «Пропозиція».
 
До «Пропозиції» Гуртовий побував в політичної партії ВО «Батьківщина», «Наша Україна», «Єдиний центр», «Демальянс», «БПП», і це тільки ті партії, про які офіційно відомо. Але є й такі партії, де він є членом партії, але це не розповсюджується, хоча при великому бажанні цю інформацію можна знайти.
 
У 2020 році Гуртовий обирається депутатом райради, на першому засіданні ради головою районної ради обрали представника забороненої зараз партії «ОПЗЖ» Сергія Анатольовича Храпова, його мешканці Новомосковська знають як заклятого комуніста, ще у 2007 році Храпов був депутатом Верховної Ради України від комуністичної партії.
За збігом обставин Храпов є кумом Олександра Вілкула та вони є давніми друзями.
 
До речі, Гуртовий люто ненавидів Сергія Храпова та називав його комунякою, але вже у 2020 році він Храпова полюбив, почав спілкуватися  з ним і за дивними обставинами, після обрання Храпова головою Новомосковської райради, пана Гуртового призначають керуючим справами виконавчого апарату районної ради.
 
 
І цей факт дуже здивував мешканців як міста, так і району, бо всі чули та знали як Ігор Іванович Гуртовий ненавидів комуністів, зокрема, люто ненавидів представників забороненої партії «ОПЗЖ», він часто та прилюдно негативно висловлювався як на адресу регіоналів, комуністів, так і представників «Опозиційної платформи за життя». А тут стався такий розворот, той, хто більше  за всіх кричав проти, тепер з ними працює пліч-о-пліч.
Але, що не зробиш заради грошей або посади, на якій можна нічого не робити, але отримувати велику зарплатню та ще й безкарно красти землю.
 
І це не кінець історії, бо нам стало відомо, як так трапилось, що справжній «патріот» Ігор Іванович Гуртовий став любити представників проросійських партій.
 
У 2021 році між бізнес-партнерами Олександром Вілкулом та Вадимом Нестеренком розгорівся скандал навколо ТОВ «ДМК «Дніпромлин». Колишні однопартійці, а вони були представниками партії регіонів, не поділили «Дніпромлин» та почали один одного звинувачувати у рейдерському захваті підприємства.
https://nmsk.org.ua/novosti/7829-agro-feodal-oligarx-regional-vadim-nesterenko-snova-rvetsya-k-vlasti.html
 
До речі, згідно з інформацією з регіональних та всеукраїнських ЗМІ, Олександр Вілкул та Вадим Нестеренко мали за плечима багатий опит рейдерських захватів підприємств та фермерських господарств.

 
Після взаємних звинувачень, колишні бізнес-партнери почали організовувати один одному проблеми з правоохоронними органами, ну як це постійно і завжди буває. 
До чого це ми вам розповідаємо? 
 
У 2015 році після виборів поплічники Вадима Нестеренка, які пройшли в депутати Новомосковської міської ради, не допускають до обов’язків обраного міського голову Віктора Івановича Літвіщенка. І як таке могло статися, та легко… На той час Вадим Нестеренко буд депутатом ВР від партії «БПП» Петра Порошенка, кандидат на посаду міського голови Новомосковська, якого тягнув за вуха Нестеренко програв перегони Віктору Літвіщенку, ось Нестеренко й вирішив з депутатами проводити сесійні засідання на хлібозаводі, який належить Нестеренку та не давали прийняти присягу Літвіщенку, щоб він не приступив до виконання своїх обов’язків. Про це багато писали, але Порошенко не реагував на таке беззаконня.

І ось, у 2020 році ДБР почало розслідування стосовно захвату влади в Новомосковську, невиконання Конституційних прав та ще багато іншого, головним фігурантом по справі буд Вадим Нестеренко.
 
Не важко здогадатися, що цю кримінальну справу відносно Нестеренка заказав Вілкул, але слідчим не вистачало доказів та свідчень, тут пан Вілкул звернувся до Гуртового через свого кума Сергія Храпова, та попросив  про допомогу, а у як винагороду за свідків та свідчення Вілкул пообіцяв Гуртовому тепле крісло та велику зарплатню.
 
Мабуть, пан Гуртовий буде казати, що це нісенітниці, але за дивними обставинами пан Гуртовий почав любити та захищати представників партії регіонів, комуністів та «ОПЗЖ», й зненацька його особисто призначив на посаду керуючим справами виконавчого апарату райради саме Сергій Храпов.
 
А ще дивно те, що ДБР почало розслідування в 2020 році. Пана Літвіщенка не допускали до обов’язків мера з 2015 року по 2019 рік, численні скарги та заяви правоохоронцями повністю ігнорувались. І раптом правоохоронці почали розслідування та слідчі у свідків тих подій постійно на допитах запитували яку роль виконував саме Вадим Нестеренко. Свідків організовував та возив до ДБР у Дніпро Гуртовий, або його помічник.
 
Ще такий факт, після допиту свідків та збору доказів по справі, Вадим Нестеренко перестав у своїх підконтрольних ЗМІ називати Олександра Вілкула рейдером, перестав писати та казати на Вілкула, а деякі опубліковані матеріали з інтерв’ю пана Нестеренка з приводу захвата ТОВ «ДМК «Дніпромлин» загадково зникли.
 
Між колишніми бізнес-партнерами Олександром Вілкулом та Вадимом Нестеренком налагодились відносини, вони перестали обливати один одного брудом, Гуртовий отримав посаду, потім відпрацював її та й зараз продовжує працювати з представниками забороненої партії. 
 
Це тільки деякі приклади, але їх набагато більше за плечима пана Гуртового. І всі ці приклади показують хто такий Ігор Іванович Гуртовий. Він не тільки ватажок «земельної мафії», а ще й справжній колаборант.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *