У НОВОМОСКОВСЬКУ ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

20-го вересня поточного року відбулося чергове засідання Новомосковського виконавчого комітету, Новомосковської міської ради. На засіданнічленами виконкому було розглянуто низку важливих для містян питань у сфері освіти, медицини, ЖКГ тощо.

Виконкомом затверджено мережу закладів освіти, які набрали у 2021-2022-му році перші класи. Узгоджені й класи з профільним вивченням предметів: українська та іноземна філологія, технології, математика, суспільно – гуманітарні предмети та економіка.
Стосовно мережі груп подовженого дня, працюватимуть такі в 9-ти закладах загальної середньої освіти. Усього сформована 21 група.

Також стала відома й семестрова робота закладів освіти Новомосковська ( 2021-2022рр):
1-й семестр: з першого вересня 2021-го року до 24-го грудня 2021-го року.
2-й семестр: з 10-го січня 2022-го року до 7-го червня 2022-го року. Усього175 навчальних днів.
Осінні канікули триватимуть з 25-го жовтня до 31-го жовтня 2021-го року
Зимові – з 25-го грудня 2021-року до 9-го січня 2022-го року
Весняні – з 28-го березня до 3-го квітня 2022-го року.

Крім того, виконавчий комітет підтримав одностайно пропозицію з облаштування майданчиків StreetWorkout у спортивних залах 7-ї і12-ї гімназії та 18-го ліцею. Усі прихильники воркауту займатимуться у форматі факультативу. Викладатиме позашкільну додаткову дисципліну вчитель фізкультури.

Також представники виконкому погодили рішення НЗСУ стосовно виділення коштів на закупівлю медичних препаратів для лікування учасників бойових дій і людей з недугами затвердженими профільним відомством. Громадяни матимуть змогу придбати ліки або з 50- ти відсотковим відшкодуванням, або безкоштовно.

Обговорили і програму до Дня міста. Триватимуть святкування з 22–го до 26-го вересня.
Основна частина гулянь припадає на останні два дні. 25–го новомосковців привітає спеціальний гість програми Віталій Козловський. А вже 26–го на городян чекає національне українське шоу від «Лютих козаків». Детальну інформацію читайте в анонсах.

Затверджені нові тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання. Ціна має піднятися на 32 відсотки у порівнянні з періодом минулого опалювального сезону. Основним чинником подорожчання стало підняття «Нафтогазом» цін на блакитне паливо, яке становить 70 відсотків складової тарифу на тепло.

Узгоджено й проєкт рішення про затвердження тарифів ТОВ «КОМСІТІ» на послуги із вивезення твердих побутових відходів. Для жителів квартир сума має зрости на 35 відсотків ( 7 грн). Натомість комунальники ТОВ «КОМСІТІ» мають працювати без вихідних. Саме ж підняття тарифів обумовлене подорожчанням паливно –мастильних матеріалів, зростанням прожиткового мінімуму та підвищенням плати за аренду місця на звалищі. Стосовно приватного сектору – вартість на вивезення сміття не підвищується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *